Samtal med Gud

Gläd er över vad ni är idag, men fördöm inte det ni var i går och uteslut inte heller det ni kan vara i morgon. Förstå att ”rätt” och ”fel” är konstruktioner av er fantasi och att ”okej” och ”inte okej” bara är uttryck för era senaste preferenser och föreställningar.”

Allt liv är vibrationer. Det som du kallar liv (du skulle lika gärna kunna kalla det Gud) är ren energi. Den energin befinner sig i ständig vibration alltid. Den rör sig i vågor. Vågorna vibrerar i olika hastigheter och ger upphov till olika grader av densitet, eller ljus. Detta ger i sin tur upphov till det man kan kalla för olika ”effekter” i den fysiska världen – hel enkelt olika fysiska objekt. Men samtidigt som objekt är olika är de skapade av exakt samma energi.

Allt som existerar är energi. Energin är den skapande kraften. Allt från våra tankar till handlingar är energi. När vi tänker tankar så beroende på deras charakter så grupperas de med liknande tankar i Universum och kommer tillbaka till oss med en kraft som skapar vår verklighet. Så länge vi inte lever Medvetet har vi många omedvetna tankar och dessa styr vårt liv, till synes mot vår egen vilja. I boken samtal med Gud finns följande att läsa: ”Det ni fruktar mest är det ni plågas mest av. Fruktan drar det till Er som en magnet. Lagarna är mycket enkla: 

Tanken är skapande.

Fruktan drar till sig energi av liknande slag.

Kärleken är allt som finns.

Varje mänsklig handling har sin upprinnelse i kärlek eller rädsla.

Rädsla är den kraft som drar samman, stänger, drar in, springer, gömmer, stoppar undan, skadar.

Kärlek är den kraft som skapar växande, öppnar, sänder ut stannar, avslöjar, delar med sig, helar.

Varje mänsklig tanke, ord eller handling grundar sig i den ena eller den andra av dessa båda känslor. Du har inga andra val, för det finns inget annat att välja mellan. Men du har fri vilja att välja mellan dessa båda.”

Samtal med Gud Bok 3 av Neal Donald Walsch ISBN 91 7709 363 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.