Reiki Healing

Reiki är en grundläggande healing energi. Reiki återupptäcktes av Dr. Mikao Usui. Herr Mikao har varit provocerad av sina elever på ett kristet universitet i Kyoto med frågor om han verkligen tror på det som stod i bibeln angående healing och handpåläggning och Jesus ord om det: ”Ni kommer att göra större gärningar än jag”. Eftersom herr Mikao Usui inte kände till svaret på dessa frågor bestämde han sig för att ta reda på detta. Han lämnade sitt jobb och gick till ett gammalt Zen kloster där en gammal munk lyssnade på hans frågor och svarade med att eftersom Buddha har helat människor på sin tid så borde det fungera även idag!
Usui letade i olika klosterbibliotek tills han en dag hittade en healingsmetod med olika symboler. Men han förstod inte dessa symboler, därför begav han sig till det heliga berget Kurama/Kurama-yama och där mediterade han i 21 dagar. På den 21 dagen innan solens uppgång fick han en särskild vision. Han såg i sin upplevelse en enorm ljusgnista som såg ut som en klar ljusstråle och denna närmade sig honom och blev mer och mer skinande. Plötsligt har denna ljusstråle träffat hans sjätte chakra/tredje ögat och detta försatte honom i en trans. Framför hans ögon dansade det bubblor av ljus och olika fantastiska färger som omvandlades till vitt ljus. Under tiden har han förstått de olika symbolerna och dess betydelse för användning, liksom ursprung av denna universella energi. Han blev medveten om energins gudomliga ursprung och allt omfamnande, kärleksfulla och allt genomträngande energi – kraft som han kallade Reiki.

Usui gick tillbaka och först då förstod han att han inte hade ätit på 21 dagar och trots det hade han mycket kraft. På tillbakavägen från berget snubblade han och gjorde sig illa på foten. Tån värkte och blödde. Intuitivt har han lagt händerna på såret och inom några minuter har värken dämpats och blödningen upphörde.
Usui har bestämt sig att han ska hjälpa de fattigaste som inte hade råd med dyra läkare. Han begav sig till de fattiga kvarteren i Kyoto och läkte uteliggare och gav dem råd till deras fortsatta liv. Denna hjälp gav dem chansen att bli en del av det normala livet. De började gå i skolan, gifta sig, gå till jobbet o.s.v. Men efter några år har Usui kommit på att många av dessa människor som han hjälpte återgick till tiggarkvarteren. Dessa tiggare sa till honom att det dagliga livets jäkt har varit svårt att klara av för dem och att det är bättre att vara tiggare för att då behöver de inte ta ansvar.
Då förstod Usui vilken betydelse karma lagen har. Karma lagen handlar om harmoni och balans, givande och tagande.
Han förstod individens eget ansvar för sin kropp och själ. Den verkliga energiutbyte kan ske bara då, när mottagande person gör någonting och inte bara väntar med händerna i kors för att någon annan ska hjälpa honom/henne och han/hon blir bara passiv mottagare. Efter denna erfarenhet har Usui skrivit 5 grundpunkter för Reiki som han lärde ut i hela Japan.
1.Denna dag ska jag vara tacksam till föräldrar, lärare och äldre.
2. Denna dag ska jag inte oroa mig och göra mig av med alla bekymmer.
3.Denna dag ska jag arbeta ärligt.
4.Denna dag ska jag inte vara arg eller ondgöra mig över något.
5.Denna dag ska jag älska och värdesätta allt levande.
Usui bad innan sin bortgång Dr. Hayashi att överta Reikis fortsatta fortlevnad och Usui lämnade sin fysiska kropp 1893.
DR. Chujiro Hayashi har bildat en klinik i Japan där patienter läktes med hjälp av Reiki efter behov 24 timmar dagligen.
År 1900 föddes på Hawaii Hawayo Takata. Hon har som vuxen lidit av kroniska sjukdomar. Hon besökte Japan där hon skulle bli opererad, men innan operationen har hon hört en inre röst som sa till henne att det existerar en annan möjlighet till tillfrisknande. Hon frågade sin läkare om det finns en annan möjlighet och han rekommenderade henne Reiki kliniken, där hon tillfrisknade helt och hållet efter en viss tid. Den här metoden har haft en enorm inverkan på henne så hon bestämde sig att lära sig Reiki. Men det fanns ett problem. Fram till denna stund har bara män arbetat med Reiki och de har kategorisk avvisat henne. Men efter ett tag gav de upp och invigde henne i Reikis hemligheter.
Dr. Hayasi såg hennes uppriktiga längtan och förstod att USAs konflikt med japan närmar sig, så han invigde henne i Reiki som Mästare. Dr. Hayasi har lämnat medvetet sin fysiska kropp eftersom hans övertygelse inte tillät honom att ta ett vapen i sina händer.
Fru Takata har kommit tillbaka till Hawaii och därifrån begav hon sig till USA. Efter andra världskriget har hon börjat sprida Reikilära i USA och Kanada. Den 11/12 1980 har fru Takata lämna sin kropp. Av hennes arbete har det uppkommit många Reikister några har grundad sina associationer. Hennes barnbarn Phyllis Lei Furumuto har grundat Reiki Aliance.
Reiki är en grundläggande energi som lämpar sig för en energetisk genomgång av kroppen och påfyllning av energin där det finns underskott p.g.a. blockering. Blockeringar i energifältet uppstår p.g.a. ouppklarade och obearbetade negativa upplevelser.
Reiki energi lämpar sig också till att rengöra chakrasystemet från olika belastningar p.g.a. livsupplevelser.

2 reaktioner på ”Reiki Healing

  1. Att människan är en andlig varelse och att healing fungerar har varit någonting som man försökt förneka och och nedvärdera under långa tider men som numer sprider sig i en alltmer ökande takt i västvärlden till stor del tack vare internet.

  2. Pingback: Reiki Healing – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.