En Ny Jord

Den återvändande rörelsen i en människas liv, försvagningen eller formens upplösning, vare den sker genom åldrande, sjukdom eller handikapp, förlust eller någon form av personlig tragedi, skapar en stor potential för andligt uppvaknande – för att bryta medvetandets identifikation med formen. Eftersom det finns så lite andlig sanning i vår moderna kultur är det inte många som ser sådana här saker som en möjlighet, så när det händer dem själva eller någon närstående tror de att något är fruktansvärt fel, att det är något som inte borde händ
ATT HA RÄTT ATT FINNA FEL HOS ANDRA.
Klagomål, missnöje, kritik och känsloreaktioner stärker den upplevelse av avgränsning och separation som är en förutsättning för egots överlevnad. Men de här känslorna stärker också egot på annat sätt genom att ge det en upplevelse av överlägsenhet som får det att växa och frodas. Det kanske är inte alldeles uppenbart hur klagomål exempelvis över bilköer, politiker ”de rikas girighet”, ”de arbetslösas lathet” dina kolegor, din före detta, eller män eller kvinnor i allmänhet, kan ge dig en känsla av överlägsenhet….
Eckhart Tolle En Ny Jord – Ditt inre syfte

ISBN: 978 91 86587 44 4

5 reaktioner på ”En Ny Jord

  1. Pingback: En Ny Jord – Life, Death and all between

  2. Istället för att invänta en personlig påfrestning/utmaning av hög dignitet så kan det vara värt att undersöka genom att ifrågasätta sitt liv och allt det man trott på för att kunna få ett bättre, mer givande liv innan olyckan inträffar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.