De som verkligen älskar

Omslagsbilden Pixbay

De som verkligen älskar och menar allvar med kärlek, vet att i detta begrepp finns det inte någon möjlighet till att hålla något/någon kvar, vara beroende av något/någon, eller hemlighålla sina avsikter, känslor och agendor!

Neal Donald Walch i boken Samtal med Gud definierar kärlek på följande vis:

Kärlek är det som inte ställer villkor, inte känner några gränser och saknar behov. Eftersom den inte ställer några villkor kräver den inget för att uttryckas. Den begär inget i gengäld.  Den tar inte tillbaka något som hämnd. Eftersom den inte känner några gränser begränsar den ingen annan. Den känner inget slut utan lever för alltid. Den upplever inga begränsningar eller barriärer. Eftersom den saknar behov, strävar den inte efter att ta något som inte ges fritt. Den strävar inte efter att hålla kvar något som inte vill bli kvarhållet. Den vill inte ge något som inte tas emot av glädje. Och den är fri. Kärleken är det som är fritt, för friheten är essensen av det som är Gud, och kärleken är Gud uttryckt. Om människor förstod den och förverkligade den, då skulle allt förändras. 
 

När jag läser kärlekens definition så tänker jag inte enbart på mitt förhållningssätt till Livet men jag tänker också på våra religioner och samhällsstrukturer. 


I ljuset av äkta kärlek och äkta omtanke om människor kan man fråga sig varför ska saker och ting hållas hemliga. Varför har våra makthavare behov av hemlighetsmakeri, varför har kyrkan i synnerhet Vatikanen behovet av hemliga dokument och hemliga arkiv. Vad är det som är så hemligt som vi inte får veta eller ta del av! Hur ska vi kunna ta riktiga beslut i våra liv, när de riktiga skeenden hålls i dunklet, eller i en total hemlighet. Idag är vi så glada åt alla avslöjanden och vi tror att vi har erövrat lite mer av självbestämmande över våra liv. I själva verket är makten årtionden framåt och det vi får veta idag eller ta del av är gamla hemligheter.Eller är makten och världen bara en spegel av det hur vi är mot varandra i vardagen? Hur vi förhåller oss till våra ägodelar där vi räknar många gånger in våra barn och vår make/maka? Är det vår privata föreställningsvärld som styr andras liv och andras rätt att skapa själva? Är inte den yttre världen bara en spegel av vårt inre? 

 
Neal Donald Walch skriver vidare att:
 
Varje mänsklig handling har sin upprinnelse i kärlek eller rädsla.
 
Rädsla är den kraft som drar samman, stänger, drar in, springer, gömmer, stoppar undan, skadar.
 
Kärlek är den kraft som skapar växande, öppnar, sänder ut stannar, avslöjar, delar med sig, helar.  
Den religion som gör de största anspråk på KÄRLEKENS BUDSKAP är just kristendomen med Vatikanen i spetsen. Vatikanen måste enligt min mening vara det absoluta maktcentrum, för att alla politiker i världen brukar besöka denna ”obetydliga” fläck på jordens yta. Där av drar jag slutsatsen att det som återspeglar sig i den andliga sfären m.a.o. det mentala och andliga tillstånd och förståelse, återspeglar sig också i den materiella praktiska världen.


Vatikanen som man skulle kunna kalla även kristendomens maktcentra gör anspråk på Kärlekens budskap. Denna budskap rimmar väldigt illa med verkligheten. Är Vatikanens/kristendomens budskap verkligen byggd på kärlek?, eller är den byggd på rädsla? Rädsla av att om människor upptäcker vad Livet i själva verket är så upptäcker de även att de inte behöver varken Vatikanen som institution, eller politiker som de lämnar sina liv åt i val. 


Varför skulle i så fal institution Vatikanen skada, dra samman, gömma, stoppa undan? Varför gör våra politiker det samma? 


Deras avsikter kan knappast handla om kärlek. Deras avsikter handlar om rädsla och kontroll! Hela kärlekens budskap så som kristendomen vill ge sken av är inget annat än en bedrägeri för att förslava mänskligheten.

 

80e2ecc190400642630fb73efa669315
PixbayOm Vatikanen och makthavare skulle mena allvar, så skulle man tillgängliggöra alla hemligheter och alla hemliga dokument! Och man skulle inte skada andra!!! (inkvisition, bannlysning, krig, mord, utstötning, hot, mobbning, straff…) Lärdom av detta är att ditt liv ligger i dina händer. Förändrar du dig själv och slutar mata denna hemliga apparat med din kollekt och dina skatter så ramlar det ihop som ett korthus. 

 

Kärleken är ingen teori och institution. Kärleken är ett tillstånd i att VARA.
Bildens webbadress
 

En reaktion på ”De som verkligen älskar

  1. Pingback: De som verkligen älskar – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.