Teal Swan ÖDMJUKHET

Min egen sammanfattning av video:Ödmjukhet är till för att förtrycka egen kreativitet och betydelsen av egen skapandekraft. Ödmjukhet är till för att hålla samhällsordningen intakt och de ”betydelsefulla” makthavare och kyrkoledare under armarna.Ni är en förlängd uttryck av GUD! Tror Ni att Gud är ödmjuk? Varför skulle Ni vara det i så fall? Om ni är en förlängd uttryck av Gud då är i så fall Ödmjukhet en hädelse!Varje handling som inte utgår av kärlek till sig själv och prisandet av sig själv är en hädelse! Att säga att man är Guds barn är att nedvärdera sig själv därför att man är en förlängd uttryck av GUD! Ödmjukhet har aldrig gjort något gott och den har hindrat oss att bli medvetna om Vår egen GUDOMLIGHET! Tillåt dig själv att se din egen förmåga, ditt sätt att tänka om dig själv, ditt sätt att uttrycka dig, tillåt dig själv att vara självmedveten

 engelska textat slovakiska


http://www.tealswan.com

4 reaktioner på ”Teal Swan ÖDMJUKHET

 1. Fiskargubben

  Jag håller med, men med en viktig modifikation.

  Varför vara ödmjuk mot makthavare? Jag har i många år sagt vad jag tycker och mött motstånd speciellt på Internet. De sista åren har kampen varit svår men jag ger inte upp. Det brukar sluta med att motståndarna får ge sig (jag talar om andra siter inte worldpress). Ödmjukhet är dock ett religiöst begrepp. Jag har lärt mig att jag är nästan ingenting inför Herren. Jag har all rätt att säga emot politiker och andra makthavare och det gör jag, men Honom böjer jag mig för.

  Sven Stolpe var en intellektuell katolik och gjorde sig till ovän med många akademiker. Han kallade Uppsala för Norra Ulva och upprättades med tiden. Ödmjuk ska man inte vara och man ska inte ge upp när man ser fel. Jag talade aldrig med Stolpe men jag satt bredvid honom under en föreläsning. Han var en storvuxen och bister man. Senare fick jag veta att han hade bara en fjärdedels lunga kvar och inte hade känt sig frisk sedan 1920talet. En riktig kämpe.

  Jag jämförde Jan Myrdal med Sven Stolpe i epost och det tyckte Myrdal inte om. De gick olika vägar men intressanta kritiker var de båda. Lars Bern är en annan viktig röst. Alla intressanta kritiker behöver inte dra åt samma håll.

 2. Det kan vara en idé att studera med öppet sinne berättelsen om Job och hans motgångar och lösningar. Det största problemet med oss människor är att även om vi släpper in en ny tanke så vill vi så gärna behålla något av det gamla ändå som t.ex. med ödmjukhet. Job lyckades först då han vände sin föreställning om Gud ryggen och förstod själv att han är skapare av sitt liv och inte behöver be om lov varken människor eller Gud. Själv har jag varit på prästseminariet under en hel dag som handlade just om Job och hans öde. Föreläsarna har varit professorer från teologi universitet.
  Min tanke om Ödmjukhet är: var inte ödmjuk inför någon och något oavsett vad du kallar det. Var dock ödmjuk inför ditt eget skapande och inför andras skapande i den mening att du inte nervärderar dig själv eller andra och är TACKSAM för allt som kommer inn i ditt liv i form av materia, händelser, människor, för att det är DU som har skapat allt detta i ditt liv. Se till ditt eget skapande – jämför dig inte med andra = det är ödmjukhet.

  1. Fiskargubben

   Du har en poäng, Ivan. Jobs bok kan vara en av de äldsta i Bibeln och den är svår att förstå. Den rättfärdiges lidanden. Herren är nöjd med Job, men åklagaren vill pröva honom och det får han göra. Job protesterar till slut och får rätt. Jag läste också teologi en tid.

   Ja, vi ska vara tacksamma. Allt jag har fått har jag fått. Som kvinnan får sitt utseende, fick jag min styrka och båda förlorar vi gåvorna till slut, men inte våra verk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.