Att Leva på Ljus

Att Leva på Ljus

 
Text: Ivan Björn
Bilder utom den första är ur Allergro film, gjord av P.A. Straubinger med titel  ”Am Anfang War Das LICHT”
Ljus, Prana, Chi, eller Ande som kristna kallar denna energi har många namn i olika kulturer.
Egentligen är huvudrubrik att Leva på Ljus missvisande om man tänker i definitiva termer. D.v.s. att vissa äter inte vilket inte är sant. Alla människor äter, även de som lever enbart på Ljus. Mat är nämligen Ljus – energi, vissa tar till sig denna energi enbart genom Ljuset, medan andra äter mat som lagrar Ljus.
Poängen med att vara medveten om att man inte behöver stoppa i sig fysisk föda för att Leva är att man inte behöver vara rädd. Denna vetskap ger en enorm frihet för människan. I världen finns det 40 000 människor som är betarianer. D.v.s. att dessa människor lever på ett eller annat sätt i huvudsak av Ljus (Prana) eller enbart av Ljus. 

Människor som lever av Ljus brukar ibland anpassa sig till situationer som kräver att de äter. T.ex. läste jag om en affärsman som gick regelmässigt varje år till en affärssammankomst där man pratar affärer och vräker i sig mat. Denna affärsman som levde under året enbart på Ljus har ätit som andra utan problem och förberedelser. Detta bevisar att begränsningen finns enbart i vår rädsla och i vårt tankesätt. 
Jasmuheen som föreläser ofta om att Leva på Ljus brukar fråga åhörare om de märkte att de inte behöver äta så mycket mat som förut (vilket undertecknad kan intyga). De flesta brukar instämma i att de äter mindre mat. Då kan man bara konstatera att de får sin energi inte bara genom maten men även genom Ljuset (Prana). Jasmuheen som är betarian har gjort egen forskning om detta och att nämna som några exempel så levde hon ett halvt år enbart på att äta en liten bit choklad varje dag. Hennes hälsa försämrades inte alls och kroppen visade på bra värden. Ett tag provade hon att äta då hon kände sig hungrig och inte på några tider. Sedan provade hon att äta enbart rå mat och allt fungerade för henne. Till slut har hon slutat med maten helt inte för att bevisa något för någon, men för att känna friheten och vetskap om att det man skapar det lever man. 
Vissa betarianer har svårt att vistas i stressiga miljöer som t.ex. stadsmiljö. Då går deras energinivå ner och de behöver vid sådana tillfällen lämna den stressiga miljön, eller äta en bit mat i fysisk form. Detta har Jasmuheen erfarit när programmet 60 minuter i Australien har kontaktat henne. I 10 dagar har hon varit under ständigt kontroll, hon fick inte sova och man blåste tobaksrök i hennes ansikte, allt för att detta försök skulle misslyckas och att massmedia skulle såga henne som betarian och för att människor inte skulle få för sig att tänka i dessa banor.
I Frankrike lever en man som hade enorma problem med övervikt. Han heter Henry Monfort. En dag kom han till en vän som gav honom en bok på skoj som Jasmuheen har skrivit och som heter Att Leva på Ljus. Henry Monfort läste den och nu är han i mer än 10 år betarian, han lever enbart på Ljus – Prana.

Historiska personer och Forskning

Jasmuheen har gjort en egen forskning och även tagit del av andras forskning som hon så väl beskriver i boken Ljusambassadörer, där man kan fördjupa sig i ämnet.
Det finns även en annan forskning utförd och den beskrivs i en dokumentär presenterad av Allergro film och gjord av P.A. Straubinger med titel  ”Am Anfang War Das LICHT – I Begynnelse Var Det Ljus” Här nedan kommer jag att redogöra från denna film som källa och i bakgrunden har jag även Henry Monfort föredrag och Jasmuheens erfarenheter.
Sant Nicolasi från Füle i Schweiz har levt under de sista 20 åren av sitt liv enbart av Ljus.
 
Theresa Neumann från Konnersreuth har under andra världskriget mottagit endast den heliga kommunion som hennes enda mat.  Till slut ville nazisterna helgonförklara henne.  Hon levde utan mat från åren 1926 till hennes bortgång år 1962. Hon har varit föremål för vetenskapliga läkarundersökningar. T.ex. 1927 har läkarna undersökt henne under två veckor och konstaterade att hon borde redan vara död. 
Michael Werner som jobbar som Läkemedelsmanager (Pharmazeutischer Betriebsleiter) har varit undersökt under strikta förhållanden. Han säger:
”De har iakttagit mig 24 timmar per dygn i ett experiment som varade i 10 dagar. Varje dag har de tagit många prover och datainformation genom påkopplade anordningar på kroppen. ”
Michael Werner har gått genom den så kallade 21 dagars process år 2001 som finns beskriven i boken att Leva på Ljus. Sedan dess äter han inte fysisk mat. Han är en vetenskapsman som lever av Ljus. 
När hans son hade bröllop kom dit även en gammal vän till Michael som inte åt något på bröllopet. När Michael frågade honom om allt är i sin ordning, svarade vännen med att han lever av Ljus. Tack vare detta har Michael börjat intressera sig för tanken att leva av Ljus.  Efter att han läste boken av Jasmuheen tog det för honom ett halvt år innan han bestämde sig för att prova. Michael har aldrig upplevt något andligt och därför var han skeptisk då han började, men redan på fjärde dagen upplevde han mättnad och en enorm kärlek och från 2001 äter han alltså inte. 
Thomas Stöckli vetenskaps författare (Wissenschaftsautor) är nära vän till Michael Werner och han blev fascinerad av Michael Werners upptäckt av att Leva på Ljus. Så de lyckades få anslag till forskningen av detta genom att inte nämna att det handlade om att Leva på Ljus, för att de visste att då skulle anslagen utebli! Det har varit motstånd mot denna forskning och det tog två år innan den blev godkänt.
År 2004 på Lindenhospital i Bern har forskningen genomförts. Experimentet tog sammanlagd ett och ett halvt år. 10 dagar har han varit under kontroll så att de kunde kolla att han inte äter. Han kunde inte lämna rummet som motsvarade samma omsorg som på intensiv vården. Fönstren var låsta och utvärdering av information har varit krävande. Han gjorde detta med ett villkor att resultatet blir publicerad och det fick han ett löfte om. Men efter ett och ett halv år har resultaten fortfarande inte publicerats. Eftersom villkor under denna experiment har varit besvärliga har han tappat minimalt i vikt och det bildades Ketoner i blodet som bildas vid fasta. I det vanliga livet har nämligen inte Michael sådana problem och hans vikt är stabil. Han säger att under de 10 dagarna andades han enbart konstgjort luft och det gör stor skillnad.
 
Han planerar nästa experiment och där ska de undvika den konstgjorda luften.
 
Efter två år har filmteamet träffat igen Michael Werner. Experimentet från 2004 har fortfarande inte blivit publicerad, men han har varit med om ett nytt experiment på universitet Uniklinik år 2007 i Prag. Han har kommit överens om att all dokumentation från detta experiment kommer att bli publicerad! Men på slutet av experimentet har mannen som hade övergripande ansvar sagt att resultaten kommer aldrig att bli publicerade, utan vilken som helst förklaring. Michael konstaterar med eftertryck att så här reagerar vetenskapsvärlden.
Han säger ”Hit kommer en dåre och vi (vetenskapsmän) har problem, eller sanning och då har vi också problem.” 
 
Både sjukhuset i Bern och Prag ville inte kommentera detta för filmteamet. 
 
Studien från Bern har slutligen publicerats år 2008 där den hade en felaktig titel att studien utfördes på en fastande människa. Studien från Prag har inte blivit publicerad alls. 
I Gujarat i Indien lever  Jogin Mataji Prahlad Jani (http://www.breatharian.eu/breath/indie/prahlad/) eller (http://prahladjani.in) som varken har ätit eller druckit under 70 år. Han har fått en uppenbarelse av tre gudinnor när han var sju år gammal och de sa till honom att han aldrig behöver varken äta eller dricka.  I Ahmedabad i

Indien på Sterling Hospital ett privat sjukhus har det varit genomförd en strikt vetenskaplig undersökning av joginen Mataji.

Läkaren Sudhir Shah har undersökt Mataji Prahlad Jani. Han är chef för neurologisk avdelning på Sterling sjukhus i Ahmedabad och har ett utom ordentlig bra rykte. Han blev skeptisk till Mataji Prahlad då han fick höra om honom första gången.  Läkaren Sudhir Shah lät undersöka Mataji under strikta förhållanden i 10 dagar och resultatet skulle bli offentligt.  I november år 2003 har Dr. Shah organiserat vetenskaplig experiment under ledning av indiska försvarsministern och läkarnas organisation i Ahmedabad.  Följande läkare utom Dr. Shah förekommer i undersökningen: Dr. Urman Dhruv som skrev protokoll om undersökningen och VD:n för kliniken Dr. V.N. Shah. 

Man behövde konstatera att Mataji inte avger ifrån sig någon urin eller avföring. För detta behövdes det dygnet runt bevakning och strikt kontroll.  Vd:n för kliniken gjorde många säkerhetsåtgärder för att fusk inte skulle vara möjligt. De skulle inte släppa Mataji ur sikte för ett ögonblick och allt spelades in med flera säkerhetskameror.
Projektets avslut beskrivs av Vd:n för sjukhuset på följande sätt:
”Herr Mataji Prahlad Jani har inte fått i sig någonting oralt, ingen vätska, ingen vatten, ingen mat under dessa 10 dagar. Herr Mataji Prahlad Jani har inte varit på toalett och inte tömde sin kropp under dessa 10 dagar. Vi har följt hans urinblåsa med ultraljud för att kontrollera bildandet av vätska i den. Vätskan som bildades har återigen försvunnit in i kroppen.”

 

 
”Vi har gjort ultraljud två gånger dagligen under sju dagar”
säger Radiolog Dr. Sanjay Mehta.
”Morgon och kväll. Urin har visat sig på bilderna, ibland 400 ml, ibland 200 eller 300 milliliter och sedan försvann vätskan ur urinblåsan.
Mataji sa att urinen har absorberats tillbaka till kroppen.
Detta är svårt att förklara ur vetenskaplig synpunkt”
”Vi gjorde alla blodtester, CT, njurar, lever, röntgen vi undersökte helt enkelt hela kroppen! Det som har varit överraskande är att alla inre organ såg normala och felfria ut och alla analyser av inre organ har varit helt felfria!  Allt såg normalt ut och det fanns ingen förändring som skulle kunna motsvara hans ålder. 
Allt är möjligt för en människa. Begränsningen sitter endast i vårt sätt att tänka och i rädsla och det kollektiva medvetandet som påverkar våra föreställningar om LIVET.
Ivan Björn

 

En reaktion på ”Att Leva på Ljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s