Rupert Spira om det konstant närvarande Medvetandet

Publicerad på: http://www.nyvaket.se

Där finns något närvarande som upplever den nuvarande situationen. Vi vet inte vad detta något är. Ändå vet vi med säkerhet att det är närvarande, att det är medvetet. Vi vet att det inte är sinnet, kroppen eller världen — därför att sinnet, kroppen och världen utgör delar av den aktuella situationen som just håller på att upplevas. Sinnet, kroppen och världen framträder inför ett bevittnande, närvarande Medvetande.

Om vi försöker finna detta Medvetande, om vi vänder vår uppmärksamhet mot det, kan vi varken se det eller finna det — därför att det har inga objektegenskaper. Om det hade objektegenskaper skulle dess kvaliteter i sig själva vara en del av den aktuella situationen som upplevs. De skulle bli upplevda av detta bevittnande, närvarande Medvetande och skulle således framträda inför det, tillsammans med alla de andra objekten. Trots att så inte är fallet är det vår direkta erfarenhet att detta bevittnande Medvetande obönhörligen är närvarande. Det är vårt mest intima Själv. Det är så som vi känner oss. Det är vad vi kallar “Jag”.

Den nuvarande situationen förändras hela tiden. Även om förändringarna är små presenteras vi från det ena ögonblicket till det andra inför en något annorlunda konfiguration hos sinnet, kroppen och/eller världen. Dock förändras aldrig den medvetna, bevittnande Närvaron, detta “Jag”. Det är helt enkelt alltid närvarande, öppet, tillgänligt, uppmärksamt.

Läs mera på länken: http://www.nyvaket.se/2016/09/29/rupert-spira-om-det-konstant-narvarande-medvetandet/

3 reaktioner på ”Rupert Spira om det konstant närvarande Medvetandet

 1. Fiskargubben

  En intressant artikel. På senare tid har jag tänkt mycket på att skapelsen är evig och i ständig nyskapelse. Det innebär att Skaparen är evig och alltid har skapat. Människan har alltid funnits men på olika planeter. Vi är objekt. Jag ser hur jag har förändrats under årens lopp medan Herren är densamme, som Han själv säger.

  Det leder till en sak vi inte längre kan diskutera på en annan blogg. Vad innebär en solförmörkelse? Den sista heltäckande förmörkelsen ägde rum i Sverige 1715. Det var krig och lidande. Kungen dog och landet minskade i betydelse.

  Får vi i förväg en vink om hur vi objekt kommer att förändras? Jag är inte astrolog, men det är min dotter. Hon har en barnatro på Gud och den måste hon utveckla själv. Astrologin håller henne sysselsatt och hon måste tänka och träna sitt minne. Hon är lugnare nu och jag stödjer hennes insats.

  Ivan, din översättning av den ryska videon hjälpte mig att tänka i dessa banor. Det ständigt föränderliga solsystemet behöver alla få höra talas om. Jag har sett videon flera gånger, men har inte länken nu.

 2. Mina tankar kring detta i stora drag.

  Människan består av tre delar, Ande, Själen och kroppen. Anden är det man kallar Gud, sett utifrån denna realitet där man tror att man är avskild från den enhetliga Skapelsen och i o m att vi har skapat tidsillusion där tid och rum används för att dela upp upplevelser i då, nu och framtid, tror vi att vid t.ex. döden färdas vi till Gud som om vi vore något annat eller någon annanstans än just där – GUD.
  Dessa upplevelser ibland riktig hemska utifrån vår verklighet sett upplever vi på grund av vår önskan att få en större förståelse för den villkorslösa kärleken. Denna förståelse och den önskan att uppleva ibland hemska saker baseras på att vi har någonstans i vår individuella väg själva ställt till det för andra livsformer och nu har vi törst efter kunskap.

  Kunskap i sig får man enbart genom känslor av upplevelser.

  När man väl lämnar kroppen här på jorden, vad tar man med sig till den mindre påtagliga immateriella verkligheten? Känslan av olika situationer här på jorden där man agerade utifrån sin intuition/känslan och gjorde goda gärningar. Goda gärningar definieras som en orädd livsföring med kärlek till sig själv och sitt skapande och utifrån denna position genom synkronisitet att godta hjälp med sitt skapande och att respektera andra i deras skapande och genom synkronisitet hjälpa dem i deras skapande. Med andra ord en ömsesidig givande och tagande i skapandeglädje där energi tillåts expandera vilket gynnar hela Skapelsen

  Att månen har sådan kraft att den förorsakar tidvatten borde de flesta människor vara överens om. En människa består av 75 % vatten. Vatten är ett medvetet medium som programmeras med avsikt. Att tro att planeter/solar och deras energier inte påverkar oss är svårt att förklara med tanke på att månen påverkar oss i allra största grad. Om vatten på vår planet är ett medvetet medium som kommunicerar med våra avsikter så måste också månen och solen kommunicera med jorden. Om man tillåter tanken att månen kommunicerar med jorden (eller påverkar den som vissa säger) så varför skulle alla planeter inte kunna kommunicera med alla genom att sända ut energier/signaler.

  De krafter som har nyckel till dessa signaler använder denna kunskap för att förstärka sina avsikter. Det är som att segla med vinden i rätt riktning. Till allmänheten säger dessa krafter att det är dumheter, att det inte går att bevisa, att det inte är så. Bara om månen och dess påverkan på människor och brottslighet finns det många olika motsägelsefulla filmer och statistik för att vilseleda allmänheten. Denna kunskap vill eliten behålla för sig själv.

  För övrigt: Månen är en förstärkare för Saturnus energier.

  Här bifogar jag länken till filmen: https://youtu.be/ij7KMd6-5R8

  1. Fiskargubben

   Tack att du tar dig tid att svara, Ivan. Jag rekommenderar alla att se videon och tänka över den. Den ger ett svindlande och nytt perspektiv. Din översättning är bra.

   Swedenborg dog långt innan Gustaf den tredje mördades. En swedenborgare, som var vår ambassadör i Vatikanen, säger att Swedenborg i den andliga världen träffade Anckarström. Han dömdes till stegel och hjul och sade att han hade sonat sina synder, men han dömdes till helvetet.

   Swedenborgs bok Worlds in the Universe, Jordarna i universum, talar om andar från olika planeter. Han beskriver de vetgiriga merkurianerna. Tiden ser inte ut att existera i den andliga världen. Det kanske fortfarande finns merkurianer, har funnits eller kommer att finnas.

   Han beskriver jorden som en sorgens planet i min tolkning och säger att Venus också har problem. Livet är bättre och lättare på andra planeter.

   Min före dettas menstruationer följde månen och hon trodde att det var så för alla kvinnor. Aporna på Skansen var inomhus när vi hade en partiell solförmörkelse 1954, men de reagerade oväntat och blev mindre aktiva. Jag såg en total månförmörkelse i skärgården. Vinden mojnade genast, vi seglade, och fåglarna tystnade. Det var en mycket märklig upplevelse och helt oväntad.

   Swedenborg säger att månen står för förnuftet, en genomtänkt kristendom baserar på förnuft, och att solen står för kärleken. Man vandrar i mörkret i början och kanske stapplar tills man börjar lyda och bättra sig. Då går solen upp.

   Min dotter bekräftar vad du och jag säger. Månen står för förnuft och Saturnus för disciplin. Hon håller med dig.

   Jag vet att vi bedras. Viktiga kunskaper hemlighålls. Ni känner Himmelrikets nycklar och behåller dem för er själva, sade Herren till fariseerna. Det är precis likadant idag. Det eliten gör är att kopiera de egyptiska prästerna och hålla på med magi. Antikrist är redan på plats. Falsk religion och antagligen inte en människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.