Sinnets magi – att ljuga är att skada sig själv

Ärlighet
Sanningen är för okomplicerad för oss; vi uppskattar inte dem som tar ifrån oss våra illusioner.
Ralph Waldo Emerson (1803 – 82)
Alla människor ljuger. Ibland är det stora lögner, ibland är de små
vita …
… Det är ett sorgligt faktum, eftersom lögnerna fräter på själen.
Den skadar tankeenergin som är vår allra innersta del, därför skadar vi oss själva när vi ljuger.
… Vi har alla drabbats av lögnerna från politiska partier – löften som sällan eller aldrig blir uppfyllda; kovändningarna, motsägelserna … Och det är dessa människor vi fick lära oss att se upp till för att det visste bäst! Så dumma vi var som litade på dem, och hur besvikna känner vi oss inte på grund av vår egen dumhet.
 
Så långt tillbaka man kan minnas berättas det om hur regeringar och statsöverhuvuden har ljugit och fabulerat, och ändå lyssnar vi fortfarande till vad de har att säga. De ljuger inte bara för befolkningen utan även för sig själva, sina vänner och medarbetare. Det värsta av allt är att de tror på vad de själva säger, eftersom lögnen har blivit livsstil för dem. Om ett politiskt parti kan dra ett annat vid näsan anses det vara mycket smart och alla och alla får sig ett gott skratt. Det är alltså människor som styr landet, så det finns inte så mycket att skratta åt. Det är faktiskt tragiskt….
Betty Shine
Sinnets Magi

4 reaktioner på ”Sinnets magi – att ljuga är att skada sig själv

  1. Ljugandet som livsstil. Ack ja, tyvärr har detta upphöjts till den nya ”sanningen” och grupptillhörigheten anses i många fall viktigare är sanningen, allt för att få vara med i gruppen istället för att tänka själv. Detta slår dock tillbaka på oss alla.
    Ljuset som avslöjar går dock inte att släcka! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.