Anita Moorjani: Döden Gav Mig Livet

Anita Moorjani: Döden Gav Mig Livet.
Text: Ivan Björn
Boken handlar om att bli helt frisk på alternativt sätt och är en personlig berättelse av Anita Moorjani om hennes liv som ledde henne till en svår cancer och efter fyra års sjukdom till ett totalt tillfrisknande. Jag skulle i dessa tider när man trycker ner de alternativa metoderna i Sverige ge till boken en underrubrik :”Att vara frisk på ett alternativt sätt”
Anita Moorjanis liv präglades av flera olika kulturer. Hennes mångkulturella bakgrund bidrog säkerligen till hennes förståelse av hennes ansträngningar och slutligen upplevelser som ledde till hennes slutgiltiga tillfrisknande.
I Anita Moorjanis släkt förekom det cancer. Saken gjordes inte bättre av att hennes bästa vän Soni fick diagnosen cancer. Anita kunde följa Sonis väg på nära håll och se resultat av cellgiftsbehandlingar och vad de gör med en människa. Under samma tid fick en nära släkting också cancer. Rädslan för denna ”RÄDSLANS DIAGNOS” stärktes i Anita Moorjanis inre. 
 
Efter att hon har varit gift i sex år fick Anita Moorjani diagnosen lymfom i stadiet 2A, som är en form av cancer i lymfsystemet! 
Anita såg vad behandlingen gör med hennes vän Soni. På påsar med cytostatikamedel står det ordet GIFTIG med stora röda bokstäver och sjuksköterskor har på sig andningsskydd  och gummihandskar för att inte komma i kontakt med detta gift som man sprutar rakt i blodet att inte tala om alla biverkningar. Därför sökte sig Anita till olika alternativa behandlingar. De flesta av dessa behandlingar hjälpte henne inte utom en behandling i staden Pune då hon genomgick en 6 månaders hård kur som bestod av vegetarisk mat, örtmediciner och yogaövningar. Hem till Hong – Kong har hon kommit därför frisk men hennes välmenande vänner har inte förstått varför hon inte ville gå igenom den vanliga medicinska behandlingen på sjukhuset och började sakta och säkert att så sina tvivel i henne så att hennes tvivel och rädsla ökade. Detta resulterade i att hon återigen började må sämre. Hon blev också förvirrad av den alternativa vården då vissa skolor höll sig strängt till vegetariskt och förespråkade socker, medan andra tyckte att man skulle äta kött och undvika socker.

Anita blir sämre och sämre. Hennes kropp är full av svullnader och hennes lungor är fyllda med vätska. Till slut hamnar hon i rullstol med syrgas och slutligen hemma i sängen med stora öppna sår. En dag ringer hennes make till sjukhuset och hon förs med ilfart till den bästa läkarvård som går att åstadkomma. Läkarna konstaterar att hon är i koma och att hennes organ har slutat att fungera. Maken informeras om hennes bortgång som skulle komma inom några timmar. Anita befinner sig i koma i 30 timmar. Under tiden får hon en Nära Döden Upplevelse som leder henne till insikt att hon inte behöver vara rädd. I denna upplevelse uppfattar hon allt som sägs på sjukhuset även om det är i närliggande rum. Hon uppfattar alla känslor, alla sjuksköterskor och läkare, samtidigt som hon färdas längre och längre bort till den Villkorslösa Kärleken. Efter att hon bestämmer sig att komma tillbaka till kroppen sker hennes tillfrisknande mycket snabbt. Hennes svullnader går nästan omedelbart tillbaka. Inom loppet av några få veckor har hon varken öppna sår eller några spår av den svåra cancersjukdomen på sin kropp.

Doktor Wayne W. Dyer ser det som en ära att skriva förord till hennes bok, där han konstaterar att Anitas berättelse gav en mening till hans 95 åriga mor vars nyvunna kamrater på ett ålderdoms hem påminde henne om döden genom att de själva gick bort. Doktor Peter Ko som är en skeptiker av naturen kontaktade Anita Moorjani och studerade noga sjukhusjournaler där diagnosen löd ”lymfom stadium 4B.” Han sa till Anita att ”Hur jag än ser på saken borde du vara död!” Doktor Peter Ko hade en föreläsning för läkarna i Hongkong och bad Anita att hålla en föreläsning om sitt tillfrisknande. Senare blev Anita Moorjani ombedd att hålla föreläsningar för läkare och studenter om vad det innebär att få diagnosen cancer för en människa.

Av boken kan man utläsa att det är rädslan som skapar människans sjukdomar och problem. Det är inte nödvändigt att övervinna denna rädsla med nära döden upplevelsen. När en människa hittar sin naturliga tillvaro som baseras på villkorslös kärlek och livet i nuet så övervinner man allt det negativa som man byggde upp i rädslans grepp.
Av denna bok kan jag utläsa att de alternativa metoderna kan hjälpa om en människa är verkligen beredd att ta tag i sitt liv och ändra på den.
Därför skulle jag vilja döpa diagnosen cancer från rädslans diagnos till MÖJLIGHETERNAS DIAGNOS
ISBN: 978-91-87505-01-0

www.nderf.org     Publicerad också på NewsVoice
 

2 reaktioner på ”Anita Moorjani: Döden Gav Mig Livet

  1. Läkemedelsindustrin (och som följd deras försäljningsrepresenter läkarna) är inte intresserade av något som förstör för deras verksamhet. Det är inte utan anledning symptomhämmande preparat (obs, ej läkemedel!) är en av deras viktigaste inkomstkällor, men till vilken kostnad …?

  2. Pingback: Allt som händer i ditt liv har du skapat själv! – Ivans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.