Nya lilla Istiden har börjat

Budskapet i denna post förstärks av det snöoväder, som under nyårshelgen omfattat Kanada och större delen av USA.

2017-12-30

Klimatet har börjat bli kallare

I vintras slogs ovanligt många lokala köldrekord i Sibirien, Öst-Europa, Mellan-Östern, Nordamerika och Kina. I somras hände detsamma i Australien och Nya Zeeland. I juli drog en snöstorm in över Sydamerika. Den 16:e slogs ett historiskt rekord på minus 25,4 grader i Bariloche, Argentina. Större delen av Chile fick snö, på flera ställen första gången på 40 år. I huvudstaden Santiago förlorade 250.000 invånare strömmen. Södra Brasilien fick snö med minus 7,4 grader i regionen Santa Catarina.

November-rekord sattes i New Yorks Central Park den 11:e med minus 3,9 grader och minus 4,4 grader den 30:e. Samma dag noterade Nikkaluokta minus 33,9 grader.

Läs mer på länken: http://klimatsans.com/2018/01/02/nya-lilla-istiden-har-borjat/

En reaktion på ”Nya lilla Istiden har börjat

  1. Fiskargubben

    En ryska säger att en liten istid kan börja redan 2020. Hon forskar vid ett västerländskt universitet. Några av hennes landsmän har varnat länge, men förlagt den lilla istiden till ett senare datum. I slutet av 1600talet svalt många finnar ihjäl när det inte fanns mat på grund av kylan. Vår lilla istid började egentligen på 1300talet. Vi försvagades och pesten skördade många liv. Golfströmmen ändrade antagligen läge. Sen minskade också antalet solfläckar.

    Omkring 1967 hade vi minus 30C där jag bodde i mellansverige och några år senare frös Islands hamnar. Då varnade svenska forskare för en ny liten istid. Det är svårt att uttala sig säkert, eftersom flera variabler samverkar. Solfläckarna, havsströmmarna och annat som jag inte känner till. Det är min erfarenhet att kalla vintrar återkommer med ungefär tjugo års mellanrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.