Det finns ingen död

En bok av Rauni-Leena Luukanen
Text: Ivan Björn
Den 8 februari 2015 har Rauni – Leena Luukanen – Kilde gått
vidare.
Hennes bortgång har gjort mig nyfiken på att
läsa hennes bok med titeln ”Det finns ingen död”. Boken gick inte att köpa som ny och därför köpte jag den på begagnad börsen.
Bokens titel kan kännas lite märklig för att de första 117 sidorna av boken handlar om olika andliga fenomen. Man kan säga att dessa beskrivna fenomen pekar indirekt på att det inte finns någon död. Rauni beskriver dessa fenomen mycket skicklig så att även en oinvigd människa i ämnet kan tillgodogöra sig information som hon beskriver.
Varje specifik kapitel med ett specifikt fenomen är upplagd så att Rauni blandar sina egna iakttagelser, med autentiska berättelser från människor och sedan skriver hon dessutom vilka forskare i världen har forskat i och undersökt berörda fenomen och till vilket resultat de kom. Mera kompletta beskrivningar har jag inte skådat.
De olika kapitlen behandlar följande: Historia, Helbrägdagörelse, Telepati, Psykometri, Poltergeist-fenomen, Psykokinesi, Levitation, Förhandsvetskap, Astralkroppen och aura, Frigörelse från kroppen, Medier, Gengångare, Djur och parapsykologi och Pånyttfödelse.
Ur boken: ”Redan år 1921 ämnade Sigmund Freud föreläsa ämnet ”Psykoanalys och telepati” vid den internationella psykoanalyskongressen, men Ernest Jones förmådde honom att avstå från tanken, och han höll istället ett försiktigare föredrag om ”Drömmar och telepati”. Den ursprungliga föreläsningen publicerades först år 1941, två år efter
Freuds död.”

I Kapitel om telepati beskriver Rauni ett autentiskt fall. …
”På kvällen återvände han till sin bil, ställde in svamparna och bären i
bagageutrymmet och varm som han var lade han också in sin överrock. Så smällde
han igen bakluckan och märkte först därefter att bilnycklarna låg där inne”…
…”Den fuktiga huden kyldes hastig av och jag började frysa. Jag hade haft två
hjärtinfarkter. Det började göra ont i bröstet, men till all lycka hade jag nitro i fickan. Jag tog några och började vandra mot riksvägen. Jag var ensam i en ödemarksavkrok och vägen hem var omkring 20 kilometer. Medan jag gick bad jag hela tiden om kontakt med min äldste son, som då redan hade flyttat hemifrån. Han hade egen bil och nu bad jag att hann skulle komma och hjälpa sin far, fast jag visste att han inte så här sent på kvällen rörde sig i dessa trakter. När jag kom fram till riksvägen kom pojken körande emot mig
tillsammans med sin flickvän. Just i samma ögonblick jag råkade i knipa, hade min son plötsligt fått en oemotståndlig lust att plocka tranbär i samma avsides belägna kärr”
I Sovjetunionen har telepatiska fenomen studerats i åtminstone 40 år…
… Förenta staterna har verkställt telepatiska försök i samband med rymdflygningar med bland andra den kände astronauten Edgar Mitchell, som leder eget forskningsinstitut i Kalifornien.
Boken avslutas med 61 sidor som har mottagits som automatisk skrift.
Dessa sidor har Rauni skrivit på 24 immar med en handstil och uttrycksätt som är helt olikt hennes.
Exempel ur automatskriften ser ut på följande sätt:
”Det är mycket lättare att undersöka människans kropp med läkarvetenskapens tekniska medel än att tränga in i en människas verkliga jag, hennes andliga väsen”…
… ”Vi småler ofta åt tidigare generationers okunskap och stelnade attityder, utan att märka att vi själva begår samma fel”…
Automatskriften avslutas sedan med orden:
”Människor borde veta mera om allt detta, ty då skulle deras dödsfruktan helt försvinna. När man inser att vi hela tiden har kontakt med våra närmaste, att vi lever i en vacker omgivning och kan hjälpa våra anhöriga både på jorden och här på den andra sidan, då fattar man äntligen att DET FINNS INGEN DÖD.
Rauni – Leena Luukanens bok är ett genialt verk skriven med kärlek och omtanke så att den som läser denna bok kommer en bit framåt på sin väg och närmare en verklig förståelse om Livets Mening. För den som känner Rauni Luukanen – Kilde från videor så märker man att hennes sätt att förklara är metodisk, pedagogisk och kärleksfull.
Sådan var Rauni och att läsa boken ”Det finns ingen död” är inte bara ett sätt att hedra hennes minne, det är ett sätt eller en möjlighet att växa andligt och vara en mera Medveten medmänniska.
Rauni-Leena Luukanen har varit länsläkare i Rovaniemi i finska
Lappland. Sedan hon själv haft paranormala upplevelser började hon på allvar
forska i ämnet…
ISBN 91 7160 6343
Som ordets hörare
är vi människor döva.
Vi hör visserligen orden,
men deras budskap
förstår vi inte.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s