Vindkraft i Sverige

Recension av en bok om kampen mot de galna satsningarna på vindkraft

Bernd Stymer är en energisk och engagerad medborgare som sedan 2008 kämpat emot byggandet av vindkraftverk. Boken är delvis en dagbok över dessa ansträngningar, vilket ger en enastående klar bild av det demokratiska problem Sverige har idag. Ett problem, som inte bara gäller etableringar av vindkraftverk.

Sverige hade ett av världens bästa system för produktion och distribution av el. Det var dessutom nästan helt fritt från utsläpp av koldioxid. Vi behöver alltså inte vindkraften. Men klimatpolitiken pressar in mera kapacitet på marknaden med subventioner, som baseras på den futila tron att koldioxid styr klimatet enligt IPCC:s hypotes. Det har deformerat hela systemet med den uttalade avsikten att vi skall exportera strömmen till länder med kolkraft, främst Tyskland. Våra pengar för subventionerna skall alltså skickas utomlands ! !

Stymer anser att företag och myndigheter bryter mot ett flertal lagar och regler:

1. Enligt Miljöbalkens 1:a paragraf får naturen inte skövlas. Hur skall då fundament med diameter om 15 à 20 meter och tusentals ton betong bedömas tillsammans med vägar och mångmila kabelgator ?

2. EU:s maskindirektiv ställer tydliga krav på farliga maskiner. De får inte skada arbetare men inte heller allmänheten. Det senare har svenska myndigheter inte bevakat. Vad händer när is kastas ut från vindkraftverkens vingar ? Skall allemansrätten inskränkas runt möllorna ?

3. Det allvarligaste är att offentlig förvaltning och domstolar uppfattar en instruktion från regeringen så att lagar och regler inte skall hindra etableringar av just vindkraftverk. Det är praktisk laglöshet !

Läs mera på länken: http://klimatsans.com/2018/03/27/vindkraft-i-sverige/

2 reaktioner på ”Vindkraft i Sverige

  1. Om du vill ha makt över folket och deras psyke så är monument mycket viktiga i sammanhanget. Vid monument kan man lägga kransar och demonstrera sin politiska makt genom att med monumentens och handlingens hjälp trycka ner människor till underkastelse!

    I ovanstående sammanhang passar vindkraftverk alldeles utmärkt in. Överallt är vi påminda om människans skadeverkan på miljö genom vindkraftverken. Vindkraftverken som påminner om monument finns där till för att manifestera sin makt över folket och understryka att hotet om människans påverkan är sann. Politiker älskar monument för att dessa demonstrerar deras handlingskraft. Istället för Lenins huvud i varje sovjetisk stat har vi mycket högre och mycket mer kraftfullare monument i form av vindkraft!

    Kostnaden och vansinnet spelar ingen roll. Nytta med monument är mångdubbel större för att allt handlar om att påverka människor i en önskad riktning. Detta kombineras med små skyltar i butiken om att man inte ska köpa plastkassar, miljöbutik, tänk på miljö m.m. Allt syftar på att förstärka vindkraftverkets/monumentens politiska budskap.

    Jag kan inte låta bli att kommentera affären med dieselbilar. Tror någon på fullt allvar att detta är en slump? Allt detta faller in i en NWO spel som är noga regisserad och planerad för att så snabbt som möjligt få fram ett nytt paradigm där kontroll av människor och deras förehavande är den centrala punkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.