Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran

Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran av Peter Rudberg

Bokrecension
Text: Ivan Björn
Jag brukar läsa böcker som behandlar kristendomen av två skäl. För det första så har jag varit kristen och hörde till en församling, för det andra försöker jag förstå det vi kallar ondskan.
Idag då jag lämnade all tro bakom mig och trädde ur kyrkan kan jag titta på kyrkans manipulation av människor med andra ögon. Jag är en iakttagare som inte behöver försvara något, eller någon.
Allt är ändå bara en form som finns idag och i morgon existerar inte den.
Människor som blir stötta och behöver försvara sin ställning glömmer bort förgängligheten och förändringen som sker dagligen i våra liv och i samhällen.
Enligt min egen åsikt har ondskan i nuvarande tid och 2 000 år tillbaka klätt sig under täckmantel frälsning och kärlek.
Sakta och säkert håller detta stora bedrägeri mot mänskligheten att luckras upp.
Peter Rudbergs bok är bara ett litet bidrag till att förstå mekanismer bakom manipulation och lidande som det för med sig.
Boken handlar om förfalskning och eliminering av ursprungliga tankar från Kristus.
De som styr världen hade alltid tur med olika personligheter och individer genom tidernas varv som de belönade och lyfte fram. Individer som hade en annan åsikt eliminerades och föll i glömska. Det som tjänar makteliten lyftes alltid fram.

I boken kan man läsa om Paulus och hans lära och tankar. På Paulus tankar och doktriner är all kristendomen byggd. För att förstå vidden av Paulus påverkan på kyrkan citerar jag ur boken:
”Den paulinska manipulationen av evangelierna. Eftersom tre av evangelierna är skrivna av personer starkt påverkade av Paulus, och källhandskrifterna till evangelierna daterar sig från en period ca 130 år efter Jerusalems fall och triumfen för den Paulinska teologin, samt att dessa handskrifter dessutom är hårt manipulerade, utgör de flesta av Nya testamentets skrifter en av Paulus präglad omtolkning av kristendomen som saknar verklighetsunderlag…”
Efter analysen av Paulus kommer i boken en analys av Augustinus, Martin Luther, Calvin och Charles Darwin.
Den gemensamma tråden i boken är astrologisk horoskop för dessa människor som påverkade så stark mänskligheten och där makthavarna framhävde deras tankar och läror för att förtrycka och behålla makten. Peter Rudberg gör ett utomordentligt horoskopanalys för var och en, inte minst för att han är väl förtrogen med österländska läror som han ibland använder i boken som en jämförelse med kristendomen.
Boken behandlar även kyrkans syn på reinkarnation och synden och på vilket sätt man har kommit fram till de slutsatser som präglar kyrkan även idag.
Utifrån historiska händelser och inte minst synen på judar och individer av en annan uppfattning har det utvecklats monismen med Haeckel som stark förespråkare och grundare. Detta ledde till vetenskaplig ratificering där människor av en annan åsikt inte hade en chans. Så småningom ledde detta till uppfattning om rasernas olika värde och rashygien vilket leder till en sneddriven bild av nationalism och imperialism.
Tack vare dessa uppfattningar som Paulus började med och som andra vävde på har människor förbereds för att acceptera krig. Monismen ledde till nazismen.
Goethe sa:
”Ingenting är förskräckligare än handlingskraftig okunnighet”

Enligt boken har t.ex. Hitler praktiserad darwinism i krigshandlingarna! (Det naturliga urvalet)

I beskrivning av Hitler citerar författaren ur boken Mein Kampf som påstås ha skrivits av Hitler, men som enligt andra källor jag läser t.ex. (Vatikanska lönnmördare av Eric John Phelps) är en förfalskning skriven av den dolda makten.
Författaren använder sig av beskrivningar från Nürnbergrättegångens ”vittnesmål” som blev framtagna under svår tortyr och misshandel. Deras trovärdighet minskar även av det faktum att ungefär 2 000 framstående nazister fick fristad i bland annat USA.
Boken slår hål på många myter och föreställningar som t.ex. Darwinism!
Boken ägnar sig även åt att analysera likheter mellan Luther, Calvin, Haeckel och Marx och vad blev frukten av Marx lära – Vladimir Lenin.
Boken är ett kraftfullt redskap för att förstå att ingenting sker av slumpen. Det finns en tanke bakom allt.
I min idealiska värld skulle olika människor med olika idéer berika oss fritt. De som vill hjälpa till dessa driftiga individer skulle kunna göra detta av fri vilja.
I den manipulativa världen lyfts det fram individer som tjänar till att befästa makten. Oliktänkande elimineras med inkvisition, eliminerande, förlöjligande, etiketterande, trakasserande och med utsvältningsmetoden.
Den breda massan är genom pressen och maktens vakthundar pådyvlat en åsikt som de ofta tror på att det är sant. Boken om Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran visar ett tydligt mönster om den manipulation som sker i minst 2 000 år i in modern tid.

Boken ISBN: 978-91-637-8162-9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.