Förverkliga Dina Önskningar

Förverkliga Dina Önskningar

Foto: Ivan Björn
Förverkliga Dina Önskningar

Bokrecension

Text: Ivan Björn

Förverkliga Dina Önskningar är en bok som inte lämnar läsaren med obesvarade frågor.

Jag kommer ihåg när jag läste boken Hemligheten eller The Secret då jag protesterade inom mig. Ska jag ljuga för mig att jag har t.ex. hälsa fast jag är sjuk, eller ska jag känna mig rik, fast jag har ett öre i plånboken? Ska jag ljuga för mig själv och klistra en positiv min på mig? Det är med sådana frågeställningar som jag öppnade Wayne W Dyers bok.

Jag blev inte besviken. Alla mina frågor blev besvarade och understödda med en utomordentlig argumentation. Om det fanns minsta tvivel eller motstånd i någon sakfråga så har författaren Wayne W Dyer lett mig till en absolut klarhet på ett tydligt, mjukt och mycket välbeskrivande sätt.

Säg till dig själv ”Jag Är Gud”. Vad framkallar detta för känslor i dig? Kan du säga detta om dig själv utan känslan av att du hädar? Kan du säga detta om dig själv utan att ditt ego växer och du känner dig förmer än andra? Kan du säga det med tacksamhet och ödmjukhet i den bemärkelse att det är Du som är Skaparen av Ditt Liv och ”Jag Är” är dina redskap för Skapandet. Wayne W Dyer förklarar detta så att det inte kan missförstås på något sätt och använder till detta även citat ur bibeln.

Varje människa har ett Heligt Rum inom sig, dit ingen annan har tillträde. Detta rum är din fantasi. Vad stoppar du i denna fantasi i form av ord, önskningar och föreställningar? Det är i detta rum som du kan känna dig; det du vill bli. Du kopplar ihop önskning med känslan helt enkelt. Sedan kommer det Undermedvetna att jobba dag och natt för att förverkliga dina önskningar. Wayne W Dyer förklarar hur viktig det är att lägga sig med ett rent sinne, att rensa bort dagens händelser innan man lägger sig för att kunna stoppa i sin fantasi sina önskningar.

Sedan kommer det undermedvetna att arbeta med detta.

Det jag inte visste är att det Undermedvetna inte är personligt. Det är den klister som klistrar ihop oss alla – hela Skapelsen. De data som matas in i form av tankar och känslor utvärderas och händelsernas kedja sätts igång så att önskningen besvaras/uppnås. Det gör den alltid. Wayne W Dyer ger levande exempel på detta inte bara i form av sitt eget liv vad beträffar hans framgång och hälsa trotts att han var fosterbarn och trotts att omgivningen inte trodde på hans visioner och önskningar. Han ger exempel av andra människor också som t.ex. en ung dam med livet framför sig som fick halva ansiktet förlamad och hur hon hanterade detta för att bli frisk trotts läkarnas diagnoser, eller den ständiga påminnelsen av hennes förlamade ansikte.

Jag avslutar mina rader med citat ur sista sidan av boken:

De centrala punkterna i hur du får dessa djupgående läror att fungera i ditt liv

 1. Var villig att förändra din bild av dig själv, vilket innebär att du förändrar det du trott är sant.
 2. Inse att du alltid är förbunden med källan till ditt liv.
 3. Bli villig att säga ”Jag är Gud”, utifrån ett egobefriat perspektiv.
 4. Värdesätt din största gåva – din fantasi.
 5. Lev som om det du längtar efter redan är här.
 6. Gå in i känslan av din förverkligade önskan.
 7. Låt aldrig din uppmärksamhet styras av något annat eller någon annan än ditt eget högsta Själv.
 8. Använd dagens sista stund innan du somnar till att i ditt sinne förstärka att dina önskningar är förverkligade.
 9. Håll ditt sinne öppet för alla möjligheter.
 10. Kom alltid ihåg:

 

Du föddes med möjligheter.

Du föddes med godhet och tillit.

Du föddes med ideal och drömmar.

Du föddes med storhet.

Du föddes med vingar.

Du var inte ämnad att krypa; så gör det inte.

Du har vingar.

Lär dig att använda dem och flyg.

 Rumi

www.livsenergi.se

Originalets titel: Wishes Fulfilled

Wayne W Dyer

ISBN: 978-91-87505-38-6

5 reaktioner på ”Förverkliga Dina Önskningar

 1. stellatormanoff

  Väldigt intressant. Jag undrar bara om författaren liksom en hel transhumanistisk och new age rörelse verkar ha svårt att förstå att det är skillnad att var GUD (en allsmäktig och övernaturlig som har skapat universum och attraktionslagen) och att vara en medveten människoindivid som styr sitt liv enligt de infödda förutsättningarna i arv och miljö. En människa har begränsningar. En Gud har inte det. Vad säger boken om detta enkla faktum?

  1. Hej Stella. Här kommer jag med en motfråga. Hur vet du att Gud inte har begränsningar? Eller hur vet du att en människa har begränsningar?
   Tänk om något sådant som övernaturligt inte existerar?
   Tänk om ovanstående frågor eller dina påståenden finns bara för att vi tittar på ”verkligheten” ur den så kallade 3D perspektivet?

   1. stellatormanoff

    Ja visst. Då är 3D perspektivet en självklar begränsning. Finns du utan dina sinnen som klarar av bara det perspektivet? Och var är bevisen på de som kan uppleva livet icke-3D? Visst kan man stundvis få förstärkta sinnen, eller som i autistiska fall få superkrafter, men alltid blir för balansens skull en annan förmåga taget. Är inte det en begränsning? Döden i sig är en begränsning? Tänk vad Herr Rockefeller har lagd enorma resurser på CERN och att bli en gud och så dog han liksom alla de sju som han tog hjärt-organen ifrån. Det är av en anledning som begränsningarna finns. Tänk på det. 😉

 2. Det är ganska intressant att i denna 3D realitet kan var och en plocka fram precis de skeenden ur omgivande liv som passar just han/hennes världsbild. Huvudfåran i dessa livsåskådningar kan man dela i två läger. Positivt tänkande och negativt tänkande, eller rent av blandning av dessa båda. I min värld skulle jag ta fram Brandom Bays som har befunnit sig inför en akut operation p.g.a. cancer i magen (https://ivansblogg.com/2017/02/24/berattelsen-om-resan-hem/ ). Hon började jobba med sig själv och cancer försvann helt. Ett annat exempel är Anita Moorjani (https://ivansblogg.com/2017/12/26/anita-moorjani-doden-gav-mig-livet/ )Döden gav mig Livet. Eller varför inte lyssna och läsa på Rauni Luukanen Kilde (https://ivansblogg.com/2018/02/12/det-finns-ingen-dod/ )och hennes bok: Det finns ingen död.
  Ovanstående är för mig positiva exempel på att begränsningar existerar endast i våra sinnen. Det finns inga begränsningar.

  Utöver ovanstående färgstarka öden och insikt finns det andra exempel på människor som sprängde de så kallade begränsningar och påverkade t.o.m. stora människomassor i en viss riktning och bredare insikter.
  Människor som kan påverka med sina sinnen materia, bygga storslagna verk utan verktyg, förmedla en enorm kunskap om fri energi, leva enbart på Prana, läka andra människor på ett ögonblick m.m.

  Allt detta är bevis på att begränsningar inte finns.

  En människa kan antigen leva sitt liv och ständigt jämföra sig med andra, eller så lär hon sig att leva sitt liv med utgångspunkt från sitt inre. Detta innebär att man har klarhet i sina tankar, känslor och avsikter och är klar över hur dessa skapar ens eget liv!
  Klarar man av detta så ser man livets egentliga mysterium – det fördolda inom sig själv som skapar ens liv och tillvaron. Då behöver man inte ha några bevis och en upplevt icke 3D realitet för att denna kunskap och visdom finns i en själv. Är detta i balans så kommer inget att tas ifrån en när man vinner något. Balans är en gammal symbol och det symmetriska korset som våra förfäder förstod innebörden av långt innan kristendomen kom med det latinska korset (med förlängd fot) som håller människor i det förflutna och samvetskval. Dessa symboler är mycket bra förklarade i boken AllatRa https://ivansblogg.com/2018/01/21/allatra-en-bok-om-livet/

 3. Fiskargubben

  Stella, jag ser att du och Ivan lämnar Internet. Det måste ni själva bestämma. Det är dock synd med tanke på att vi berövas kunskaper. Må ni ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.