Villkorslös Kärlek

Paul Ferrini: Villkorslös Kärlek

Översättning: Ivan Björn

Jag har läst boken från Paul Ferrini med titeln Villkorslös Kärlek och originaltiteln Love Without Conditions.

1057394
Bilden originallänk 

 

På följande rader kommer jag att översätta några rader direkt ur boken. Boken är så välskriven att ytterligare några tankar eller kommentarer blir helt överflödiga.

 

 

”Allt som händer i ditt liv är neutralt – det är varken positivt eller negativt. Du själv bestämmer om det är positivt eller negativt; andligt eller värdsligt. Med andliga kvalitéer kan vara begåvad allt som kommer ur din egen erfarenhet ifall du integrerar i det kärlek, acceptans eller förlåtelse. Med kärlekens styrka inom sig kan man läka även obotliga sjukdomar, våld eller mord. Tror du att du förstår händelsernas mening i ditt liv? Ingenting kav vara längre bort från sanningen. Du förstår inte någon mening av det som händer i ditt liv därför att meningen med allt som händer i ditt liv lägger du in själv p.g.a. dina föreställningar.”

”Om du är medveten bara om dina kvalitéer kommer du att också vara medveten om andras kvalitéer. Om du ser i andra det dåliga, då har du tillåtit tvivel och rädsla att komma in i ditt sinne. Du öppnar dig för det gudomliga om du ser dina goda sidor och är medveten om att din broder och syster har dessa goda sidor också. Gudomlighet känner inte till dualitet eller konflikt och är alltid närvarande. Gudomlighet är aldrig exklusiv.

All exklusivitet är sprungen ur rädslan. Alla domar är skapade av rädslan.

Bara om du säger nej till det dåliga och mottar det goda försvinner rädslan ur ditt hjärta. Ingen av Guds barn kan vara dålig. I värsta fall är han/hon sårad. I värsta fall anfaller han/hon andra och anklagar dem p.g.a. sitt eget lidande. Men detta är inte dåligt.

Din medkänsla måste vara stor. Det existerar inte någon människa som inte skulle förtjäna din förlåtelse. Det existerar inte någon människa som inte skulle förtjäna din kärlek. Du kan komma med undanflykter men du kan aldrig lura dig själv för att detta är sanning.

Om du inte kan förlåta någon, eller älska någon säg det till honom/henne. Döm inte den andre så att du kan ursäkta din svaghet på detta sätt. Är du rädd säg det! Sanningen för med sig alltid själens tillfrisknande. Bara den som är rädd dömer andra. Har du kommit över din egen rädsla? Inte? Lär dig känna din rädsla. Om du är medveten om din rädsla, kommer du inte att döma andra. Du kommer att förstå att rädslan förvränger din uppfattningsförmåga. Lär dig känna din rädsla och du blir sann både mot dig själv och mot andra.

Sluta döma därför att det inte är något annat än meningslösa anfall mot dem i vilka du inte är kapabel att se gott…”

 

https://www.bokus.com/bok/9781879159150/love-without-conditions/

 

ISBN 9781879159150

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.