100 samtal med Claes

Text: Ivan Björn
100 samtal med Claes är en bok skriven av Birgitta Segerblom.
Boken handlar om samtal med Claes som har gått bort 2 år tidigare.
På tvåårsdagen av sin bortgång kontaktade han Birgitta som har skrivit ner 100 samtal med honom som behandlar frågor om det större livet ur Claes egna perspektiv.
100 samtal med Claes är en bok som har en stil som jag inte träffat på tidigare eftersom den handlar om en personlig berättelse.
Böcker på liknande tema som jag läste tidigare är av Peter Richelieu ”Själarnas vandring” som handlar om en bror som inte kunde komma över att hans enda bror har blivit nedskjuten i andra världskriget.
Frågan från Peter var så stark att en dag kom en man som gav honom svaret om livet på andra sidan. Denna bok behandlar den andra sidan ur ett brett perspektiv med olika
energi nivåer som beror på själens medvetande. Länk:
En annan bok som jag läste är boken från Michael Newton ”Fallstudie om livet mellan liven” Michael Newton uppträder här som en frågande undersöknings ”förhörsledare” och i regressioner försöker han ta reda på så mycket som möjligt och ställer djupa frågor till sina patienter om den andra sidan.

En personlig berättelse från bara en person och en specifik synvinkel ger en ännu bredare bild av det större livet eller en mer komplett bild av verkligheten.
Det spelar enligt min uppfattning inte någon större roll om man är inkarnerad här eller om man lämnade kroppen och detta liv bakom sig. Med de föreställningar och medvetandenivå man har kommer man att skapa sin verklighet även på den andra sidan. Detta bör man ha i åtanke. Det man är skapar ens verklighet.
När Claes behandlar frågan om livskrönika eller Akashi krönika så beskriver Claes byggnader där dessa böcker förvaras.  Samtidigt poängterar han att detta därför ser
ut så för att vi har skapat det så i vårt sinne! Detta innebär att det är enbart vi själva som skapar vår verklighet både som individer och som kollektiv genom det kollektiva medvetandet. Det är bara vi som kan ändra på detta och skapa något annat. Ingen kommer att göra det åt oss.
Som Claes berättar att när man kommer till den andra sidan kommer man att hamna där man hör hemma energimässigt! Allt är energi. Energi är oändlig och skapandet och variationsmöjligheterna är oändliga. Därför kan inte enligt min mening förstås den andra sidan som himmelen. Det är ingen himmel, men bara fortsättning på ens uppfattningar och skapandet. Claes kallar detta det större livet och i sina berättelser understryker han att detta är hans upplevelser och hans synvinkel ur hans verklighetspunkt.
Jag rekommenderar varmt att läsa denna bok som en personlig
berättelse för att vidga sina vyer om DET STÖRRE LIVET.
Birgitta Segerblom
100 samtal med Claes
ISBN 978-91-88097-25-5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.