Allt som händer i ditt liv har du skapat själv!

Allt som händer i ditt liv har du skapat själv.

Det är bara du själv som kan ändra det du skapade.

Denna artikel handlar speciellt om välbefinnande.

Den allmänna uppfattningen om man läser de vanliga media är att sjukdom är något som slår till slumpmässigt och i blindo. Man har otur helt enkelt eller så blev man smittat av de osynliga bakterier eller något djur som är bärare av en smittsam sjukdom.

Man råkade trampa snett, eller så finns en viss sjukdomsbild i familjen som sägs vara ärftlig. Ja vi människor är så vana vid att tänka på allt som skulle kunna hända. Vi är vana med negativt tänkande helt enkelt. Dessa trossatser är så etablerade och det finns så många bevis att just så fungerar livet att det blir mycket svårt att förstå att det kan fungera på ett helt annat sätt än vad vi har blivit lärda.

Jag ska inte skriva mer om allt som vi människor tror på och jag menar inte heller att det är på något sätt fel att ha ovanstående trossatser. Livet här på jorden är ett fritt val och vill man leva en annan verklighet får man tänka om och gå mot strömmen.

Den första jag känner som gick mot strömmen är doktor Hamer. Hans son blev skjuten och Hamer kunde inte rädda honom. Tre månader efter detta trauma fick han testikelcancer. Detta blev en vändpunkt i doktor Hamers liv då han började se koppling mellan människans välbefinnande och psykisk balans och hälsan. Han lärde sig att diagnostisera människors problem med deras sjukdomsbild som hjälp.

Nästa människa som bekräftar och bevisar att sjukdom skapar vi själva är Bruce Lipton som har skrivit en lättläst bok med titeln ”Tro, dogmer och biologi” Bruce Lipton lyfter fram frågan med våra trossatser som påverkar vår hälsa. Han går så pass långt i sin forskning som på DNA nivå och ärftliga sjukdomar. Den officiella versionen pratar om ärftliga sjukdomar vilket medför att en människans öde verkar vara bestämt. Bruce Lipton bevisar att så inte är fallet och att man själv styr och bestämmer sin sjukdomsbild. Bruce Lipton ger hoppet tillbaka till människor som medvetna konstruktörer av sin hälsa och livet. Bruce Lipton beskriver i sin bok också vad som händer vid befruktning och vilken betydelse har tiden som havandeskap består av för de förutsättningar man sedan födds med. Dessa förutsättningar är något att jobba med under sitt liv och det som är destruktivt omvandla med sitt liv till kärleksfullt och konstruktivt liv.

Mina tankar kring detta är att man inkarneras hit och vill uppleva vissa händelser/miljöer för att få en större förståelse. Även föräldrar, födelsedag, födelsetimmen är valda med omsorg. I en annan bok jag läser med titeln ”Jag såg det i morgon” skriven av Julia Sellers/ www.juliasellers.sk befinner sig hennes man Michael ofta utanför sin kropp. Han upplever det som ska hända eller har hänt och därmed även tiden innan sin födsel.

Wayne W. Dyer i sin bok ”Slut på ursäkterna” med undertiteln – Bryt vanemässiga tankemönster visar vägen åt människor hur de kan bryta loss sig från samhällets och familjens trossatser där ursäkter är huvudtema för att inte behöva ändra på någonting i sitt liv utom möjligen tycka synd om sig själv. På sidan 105 skriver han:

Tankar är faktiskt saker och det är första steget till materialisering.

Om dina tankar stämmer överens med den ande som är ditt ursprung får du samma kraft som anden.

När reflektion stämmer överens med anden får du hjälp av det gudomliga sinnet med att dra till dig det du önskar.

Det faktum att det finns ursäkter i ditt liv bevisar att du fokuserar på det du inte kan göra…

Reflektera som Gud med tankar på Hur kan jag tjäna andra? snarare än Vad kan jag få ut av det här?

Thomas Trowards berömda observation:

”Lagen om flytkraft upptäcktes inte genom att man reflekterade över hur saker och ting sjunker…”

och vidare säger han:

”Vi har det inom oss allihop; det är upp till oss att ge kraften uttryck.”

Den inre förståelsen kan man uppnå genom att vara medveten vilket innebär att man är medveten om att allt som speglar sig i ens liv vill uppmärksamma på att man inte är i sitt centrum vilket i sin tur innebär att man inte är i harmoni med sin kropp, själ och anden. Då kommer det små händelser i ens liv och spegla denna obalans. En medveten människa tar detta som lärdom och förstår att hon måste ändra sig. Vägen är absolut inte att skylla på andra eller omgivningen för att den speglar bara den inre balansen och obalansen.

När sjukdomen väl inträffar så kan förhoppningsvis själva sjukdomsförloppet, leda som en process till mognat och insikt och rätta till obalansen och kroppen får igen sin naturliga balans och hälsa.

Två människor som har skrivit böcker om dessa processer har erfarenhet av detta. Den ena är Anita Moorjani som har gått ända till andra sidan för att sedan tillfriskna och den andra är Brandom Bay som gick vägen av självkännedom som ledde till tillfrisknande.

Med dessa enkla rader önskar jag att du verkligen förstår att du är fri på att ändra din verklighet. Det första steget är acceptans av det som redan är. Det andra steget är självreflektion in på djupet av din själ. Den tredje är viljan och trossatser. Då brukar det inträffa det som somliga kallar för mirakel.

Text: Ivan Björn  

Omslagsbilden är hämtat från följande länk: http://radiantblissandpeace.com/medvetenhet-om-dig-sjalv/

Om Tro dogmer och biologi från Vattumannen

Tro, dogmer och biologi : Hur vårt undermedvetna styr våra gener
Tro, dogmer och biologi är ett banbrytande verk inom den nya tidens biologi. Spännande vetenskapliga upptäckter om de biokemiska effekter som hjärnans funktioner ger upphov till visar att kroppens celler påverkas av våra tankar i allra högsta grad. Författaren beskriver de precisa molekylära vägarna längs vilka detta sker. Med hjälp av enkelt språk, illustrationer, humor och exempel från vardagen, demonstrerar dr. Lipton hur den nya forskningen inom epigenetik revolutionerar förståelsen för kopplingen mellan själ, sinne och materia, samt vilka grundläggande effekter den har på våra liv och vår art som helhet. Epigenetiken har lett till insikter som radikalt förändrar vår förståelse för livets funktioner. Den bevisar att gener och DNA inte kontrollerar vår biologi, utan att DNA istället styrs av signaler utanför cellen, inklusive de energetiska meddelanden som emanerar från våra positiva och negativa tankar. Författaren dr. Bruce Lipton, är en internationellt erkänd auktoritet inom brobygget mellan vetenskap och andlighet. Han är utbildad cellbiolog och har undervisat i cellbiologi vid University of Wisconsin School of Medicine. Senare genomförde han banbrytande forskning vid Stanford University School of Medicine. Hans studier på cellmembranet förutspådde framtiden för det nya forskningsområdet epigenetik och har gjort honom till en ledande röst inom den nya tidens biologi.

 

Abraham Hicks: Hur kan jag läka min kropp?

Videons länk: https://youtu.be/M4E96mD3ZsE

 Superposition innebär att atomer i princip befinner sig i flera positioner samtidigt… eller rättare sagt i alla tänkbara positioner. Det är först när en observation av en atom i ett visst läge görs som de andra positionerna kollapsar. Superposition har fastställts med hjälp av experiment där atomer å ena sidan fastställts vara kompakta objekt och å andra sidan fastställts vara vågrörelser, helt beroende på hur atomen valts att observeras.
Den andra intuitiva svårigheten med kvantfysiken är fenomenet som kallas entanglement. Entanglement innebär att objekt åtskiljda från varandra utan någon som helst fysisk koppling kan påverka varandra.

http://www.kvantfysik.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.