Seth Speaks av Jane Roberts

Samtal med Seth av Jane Roberts

Ödet, lidandet, skapandet, skapandekraft…

En översättning av en liten kapiteldel till Svenska

Det existerar inte något öde som skulle i förväg begränsa frihet och förändra given struktur.

Det existerar en viss ordning inom ramen av denna är det fritt fram att skapa.

Det är en grundläggande grund av all Varande som borgar för oändliga möjligheter till nya begynnelser. Även de oändliga möjligheterna till nya begynnelser/ny början leder till moment då en fullkomlighet eller slut uppnås, men även i sådana fall slutar kreativ energi aldrig att strömma. Det är inte så komplicerat som det verkar vara.

Allt Varande är evigt och oförstörbart. Odödlighet grundar sig i samspelet av alla aktiviteter men detta är i samtida stund svårt att förstå.

Allt Varande (Källan) lever i varje liten del; sig själv, den (Källan) är medveten om sig själv även i den minsta molekyl. Även den mista beståndsdel är fylld med ALL skapandeenergi och Alla förmågor som fungerar som inspiration och förslag till nästa utveckling och skapandet av nya system och nya världar.

Denna förmåga och energi är utnyttjad på olika sätt. I ert fall använder mänskligheten dessa gåvor för att forma sin fysiska realitet. Människan lär sig att arbeta med sin förmåga och energi målmedvetet och bra. Hon behöver dessa för sin existens. Denna förmåga och energi skapar en grund för människans realitet. Människan gör individuella och kollektiva misstag som är orsak till sjukdom, armod eller döden, men hela tiden använder hon sin förmåga att skapa världen.

Människan iakttar sitt skapande och på detta sätt lär sig att bättre utnyttja sin förmåga. Sin inre utveckling följer hon på resultat i det fysiska arbetet. Arbete och fysisk realitet är för människan fortfarande ett viktigt mål, även om denna realitet kan spegla ett inre armod, tragedier och lidande.

Människan använder sina förmågor likt en konstnär för att projicera allmän och allomfattande krigstillstånd som en stor avbild av en krigsscen. Människan utnyttjar sin förmåga och sina kunskaper till att skapa konflikt och krig.

En konstnär som skulle måla en sådan scen kunde ha till detta några skäl. Han hoppades att genom att måla en sådan fruktansvärd scen kommer han uppmärksamma människor på att reflektera över konsekvenser av sina handlingar och en förändrad inställning. Nästa orsak till att måla en sådan tavla skulle kunna vara konstnärens usla inre tillstånd som orienterar hans förmåga till att måla i denna riktning. Sista orsak skulle kunna vara att han är besatt av destruktiva skapandekrafter som ledde honom till att han nyttjade sitt skapande kraft för att avbilda destruktion.

På principen att nyttja skapandeenergi till destruktion och förstörelse är grundade alla krigskonflikter men INGEN KAN HJÄLPA ER.

Sjukdom och lidande har inte Gud lagd över Er inte heller allt Varande. Det har inte heller varit ett öde. Sjukdom och lidande är biprodukter som i sig själva är neutrala och hör till en process av lärandet som ni själva är författare till! Ni själva skapar er realitet och planetens karaktär och hela er existens genom att utnyttja den förmåga som jag pratade om.

Sjukdom och lidandet är ett resultat av felaktigt riktad skapandeenergi. Felaktigt riktad skapandeenergi innefattar sjukdom och lidande som en del av den. Den har samma Källa som hälsa, vitalitet och kärlek. LIDANDET ÄR INTE NYTTIG FÖR SJÄLEN OM DET INTE LÄR ER HUR NI KAN STOPPA DEN. Det är lidandets enda ändamål att ni lär er hur ni kan stoppa den.

Översättning från Tjeckiska: Ivan Björn

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.